Webshop gesloten

De webshop is momenteel gesloten ! Wel verkopen wij carbid in onze winkel! Wij zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Onze voorraad staat niet online!
300 artikelen 80 Gratis parkeerplaatsen 10.000 kg opslag

Vuurwerk traditie

ALLEEN ZO BEHOUDEN WIJ DE VUURWERKTRADITIE


Babypijltjes

Babypijltjes zijn gevaarlijk. Door onoordeelkundig gebruik kunnen ze (oog)letsel veroorzaken. Soumanvuurwerk.nl is lid van Stichting Behoud Vuurwerktraditie (SBV). Aangesloten importeurs en winkeliers hebben besloten geen babypijltjes meer in het assortiment op te nemen. Volgend jaar zal de vuurwerkbranche opnieuw het assortiment consumentenvuurwerk onder de loep nemen en mogelijk zullen meer vuurwerkitems, waarvan bekend is dat er onkundig mee wordt omgegaan of mee wordt geëxperimenteerd, uit de handel genomen worden. Sinds 2020 zijn de singelshot, vuurpijlen en het knalvuurwerk ook verboden.

Afsteektijden

Met ingang van dit jaar geldt dat in Nederland alleen tussen 18.00 en 02.00 uur vuurwerk mag worden afgeschoten. Dit zal bijdragen aan minder overlast op de laatste dag van het jaar. Er zal door de politie streng worden gecontroleerd en opgetreden. De boetes zijn hoog. 

Illegaal vuurwerk veroorzaakt ernstig letsel!

Illegaal vuurwerk begint steeds meer op oorlogstuig te lijken. Het mag niet zo zijn dat criminelen zich bezig kunnen houden met de distributie van levensgevaarlijke explosieven met blijvend zwaar letsel, schade en overlast als gevolg. Ondertussen wordt door deze ontwikkeling ook nog eens de vuurwerktraditie en de hele legale vuurwerkbranche om zeep geholpen. Stop dit gedrag bij de bron. Heb jij kennis van handel, transport en opslag van illegaal vuurwerk? Bel de politie via 0900-8844 of meld deze misdaad anoniem bij0800-7000.

Help schade door vuurwerk te beperken. Meld vuurwerkvandalisme!

Vuurwerk tijdens de jaarwisseling hoort er bij! Gezelligheid met vrienden, vuurwerk en feest. Het recept voor een geslaagde jaarwisseling. Leuk, mooi, spannend en spectaculair al dat sier- en knalmateriaal, maar het zorgt helaas ook voor overlast. Ieder jaar wordt door overmatig drankgebruik, maar ook door illegaal vuurwerk (tegenwoordig lijkend op oorlogstuig), vuurwerkvandalisme of een combinatie daarvan veel schade aangericht aan straatmeubilair, prullenbakken e.d. De kosten van herstel worden (indirect) door u als inwoner van een gemeente betaald. Meld daarom vuurwerkvandalisme.

Welke informatie is belangrijk voor de politie:

  • Lokatie
  • Kenmerken van mogelijke daders
  • (leeftijd, geslacht, lengte, haarkleur, soort en kleur kleding)
  • Eventuele vluchtrichting
  • Omschrijving en/of kenteken van eventueel voertuig
  • Filmfragment of foto met uw smartphone
  • Bel direct 112
  • Geen spoed, wel politie? Bel 0900-8844

Alleen zo behouden wij de vuurwerktraditie!

Familie vuurwerk

Kleine tot grote effecten met veel kleur.

Jeugdvuurwerk

Vuurwerk voor de jeugd

Kindervuurwerk

Vuurwwerk voor de jongste vuurwerktoppers.